Chique Grandeur

Vijf minuten duurde het om te wennen aan hun nieuwe huis. Cas en Marnel lieten twee jaar geleden een vrijstaande villa bouwen, richtten de woning volledig nieuw in en voelden zich hier vanaf dag één de koning te rijk! 

Even voorstellen
De Rijnsburgse villa van Cas en Marnel heeft klassieke allures. In werkelijkheid is het huis amper twee jaar oud.

APETROTS
Kerst vorig jaar zat de hele familie – dochters, schoon-zoons en kleinkinderen – in de keuken aan de tafel. Cas en Marnel keken rond en voelden zich verschrikkelijk trots. Het kost wat volgens de Rijnsburgse ondernemer, het ontwerpen, laten bouwen en inrichten van zo’n groot huis, maar het is het ook absoluut waard. “En het allerfijnst van zo wonen, is dat je iedereen ervan mee kunt laten genieten.” Ze komen van ver, dit stel, en dan niet letterlijk, maar figuurlijk. Want de crisis die jaren geleden ons land teisterde, ging niet aan Cas voorbij. Hij verkocht noodgedwongen zijn huis en ging een stuk kleiner huren. En toen kwam hij Marnel tegen, op vakantie in Spanje. “Ik vond haar direct leuk en van het een kwam het ander. Op een gegeven moment zei ze: waarom kom je niet bij mij wonen? Zo kwam het dat we eerst een tijd hebben samengewoond in Marnels flat en later samen een flat kochten. Als je jonger bent, dan ga je misschien eerst een langere tijd daten; ben je ouder, dan weet je snel genoeg of iemand de ware is.”


KLASSIEKE VILLA
De afgelopen jaren ging het Cas zakelijk veel meer voor de wind. Zo ontwikkelde hij een paar revolutio-naire bijproducten voor orchideeën. Producten die zo succesvol waren dat hij drie jaar geleden kans zag een flink stuk grond te kopen in Rijnsburg (NL). De kavel zou in tweeën worden opgesplitst. Op het achterliggen-de deel zou zijn bedrijfspand worden gerealiseerd en aan de straatkant lieten Marnel en Cas een klassieke, vrijstaande villa bouwen.

DRIE OFFERTES
Inspiratie voor hun klassieke bouwstijl deed het stel al rijdend door Nederland op. “We hebben op die manier flink wat ideeën opgedaan en gekopieerd, haha! Vervol-gens hebben we ons complete wensenlijstje voorgelegd aan architectenbureau Piet Onderwater & Partners.” Ei-genaar Piet ontwierp het huis voor Cas en Marnel. “Een architect inschakelen is op het eerste gezicht wellicht erg kostbaar, maar dat betaalde zich bij ons absoluut terug. Want als er iets was tijdens de bouw waar wij zelf niet uitkwamen, dan hoefden we maar te bellen en het werd geregeld.” Nadat alle tekeningen waren goedgekeurd, liet het stel drie bouwbedrijven een offerte maken. “Nooit op één blindvaren, want er kan heel veel verschil zitten tussen de ene offerte of de andere. Shoppen is wat dat betreft absoluut de moeite waard.”

EIKENHOUTEN CONSTRUCTIE
Uiteindelijk viel de keuze op Bouwbedrijf Zwammer-dam Groep. Zij realiseerden voor Marnel en Cas een traditioneel gebouwde notariswoning met een prach-tige, eikenhouten constructie en veel sierhoutwerk. Het hele project werd in 2016 opgeleverd en tijdens de bouwperiode besloten Marnel en Cas dat in hun nieu-we huis een compleet nieuw interieur het beste tot z’n recht zou komen. “Ons vorige interieur was ook heel gezellig, maar dan wel in dat appartement. Hier zou het, vanwege de grootte van het huis, totaal wegvallen. We hebben de flat met inrichting en al verkocht en zijn ons tijdens de bouw van het nieuwe huis gaan oriënte-ren.” Cas en Marnel hebben in die tijd heel wat lande-lijke interieurtijdschriften doorgebladerd en kwamen tot de conclusie dat ze voor dat nieuwe interieur profes-sionele hulp in wilden schakelen.

LANG LEVE INTERNET
Uiteindelijk heeft dit sympathieke stel Carla van der Kwaak van Wonen by Esatto gevraagd om hen te ad-viseren en te begeleiden. “Het voelde goed bij Carla, als Rijnsburgers onder elkaar. En behalve dat spraken haar stijl en de sfeer van haar winkel ons enorm aan. Carla stuurde ons gericht op pad en nam ons mee naar
showrooms met de meest prachtige spullen. En zo is dit interieur stukje bij beetje ontstaan. En … lang leve internet. Want door veelvuldig het web af te struinen, kwamen we prachtige items en materialen tegen. Die eikenhouten balken zijn we op het spoor gekomen dankzij Google!”


JUISTE BASIS
Marnel vult aan dat de basis van een huis vanaf dag één moet kloppen. “De vloeren, de keuken, vensterban-ken, deuren. Dat zijn zaken die je later niet meer zo snel verandert. Vervolgens hebben we nieuwe meubels, stoffen en verf via Esatto aangeschaft en zo nu en dan voegen we daar nog iets aan toe.” Een paar dingen zijn uit het vorige huis mee gekomen. Een lantaarn die Cas ooit cadeau heeft gekregen en een kast vol vakantie-herinneringen. “Helaas staat die in de loods, want we hebben te weinig muren om die kast tegen aan te zet-ten.” De grootste wens die ze destijds voorlegden aan de architect was een grote woonkeuken. Cas vertelt: “Koken is mijn hobby. Ik heb een cursus Indonesisch koken gevolgd en vind het ontzettend leuk om achter het Aga-fornuis te kruipen en voor het hele gezin een echte Indonesische maaltijd te maken.”

KNAP STAALTJE KLEURBELEVING
Cas en Marnel waren op slag verliefd op het poederachtige, lichtblauwe, velours fauteuiltje uit de showroom van Wonen by Esatto. Met deze prachtige accentkleur als uitgangspunt heeft zaakvoerster Carla van der Kwaak twee andere linnen fauteuils in dezelfde tint toegevoegd. Door deze verschillende materialen en de mysterieuze accentkleur te combineren met een neutrale Dried Clay krijtverf van Pure & Original, ontstond een stoer maar rustgevend geheel. De kozijnen, vensterbanken en kamer-en-suite in de kleur Potato Skin van Pure & Original versterken dit.

 

VLOER MET KARAKTER
Cas en Marnel wilden hun nieuwbouwwoning meteen een tijdloze look geven. Daar hoort uiteraard ook een vloer met karakter bij. Hun keuze viel op Bourgondische dallen van Castle Stones. Die hebben dezelfde uitstraling als een authentieke, eeuwenoude vloer, met dat verschil dat ze veel dunner, lichter en dus gemakkelijker te vervoeren en te plaatsen zijn.

“Ik vind het ontzettend leuk om voor het hele gezin een maaltijd te bereiden”
- CAS, BEWONER

“Zo nu en dan voegen we nog iets aan het interieur toe”
- MARNEL, BEWOONSTER

Stijlvol wonen - Foto's: Denise Keus - Tekst: Wilma Tjalsma - Styling: Esatto Wonen - © Sanoma Regional Belgium N.V.