Veelgestelde vragen

Webshop

Welke producten mag ik retour sturen?+

Esatto stelt alle verven, beitsen en afwerkingsproducten op bestelling samen. Daarom zijn alle bestellingen bindend en is het helaas niet mogelijk de op bestelling gemaakte producten te ruilen of retourneren. Alle overige producten kunnen binnen 7 dagen na aankoop, in originele verpakking en met aankoopbon retour worden gestuurd.

Op welk termijn kan ik een ongekleurd product retour sturen?+

Niet blij met een product? Tot 7 dagen na ontvangst van je bestelling, mag je producten die niet op bestelling zijn gemaakt retourneren. Voor retourzendingen mag je ten alle tijden contact met ons opnemen.

Hoe lang duurt het verzenden van mijn bestelling?+

Met uitzondering van enkele producten ligt de levertijd tussen de 2 - 3 werkdagen. Mocht dit niet het geval zijn staat dit vermeld in de omschrijving van het product. Bijvoorbeeld de lampen van Frezoli hebben een levertijd van +- 6 weken.

Wat zijn de verzendkosten?+

Verzendingen van bestellingen binnen Nederland gebeuren via DHL. Voor bestellingen tot € 50,- betaalt u € 8,50- verzendkosten. Boven de € 50,- is verzenden gratis.

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?+

Het is ook mogelijk om je bestelling op te halen. Je kunt meestal dezelfde dag of de volgende dag jouw bestelling ophalen. Het is tevens mogelijk om op afspraak in de avond of in het weekend jouw bestelling op te halen. Mail voor een afspraak naar webshop@esatto.nl

Hoe kan ik betalen?+

Als je een bestelling wil doen kunt u betalen via de betaalmethode: iDeal.

Ik woon in het buitenland, kan ik ook bestellen?+

Ja, ook mensen uit het buitenland kunnen bestellen. Voor verzending van bestellingen naar België en Duitsland betaalt u tot € 250,- € 12,50 verzendkosten. Boven de € 250,- is verzending gratis. Verzendkosten buiten de Benelux en Duitsland mogelijk op aanvraag.

Hoe kan ik contact opnemen met Esatto?+

Je kunt het beste via e-mail contact met ons opnemen. Je kunt dan een e-mail sturen naar info@esatto.nl. Je ontvangt dan binnen 2 werkdagen een reactie van ons.

Betonlook verf

Wat is betonlook verf?+

De betonlook verf is een gelei-achtige verf die uw muur, zoals de naam al doet vermoeden een echte beton uitstraling geeft. Voordat u aan de slag gaat met de verf dient u goed te kijken naar de ondergrond. Mocht het een gladde ondergrond zijn, heeft u de Betonlook Primer nodig. Dit is een primer waarin een korrel zit verwerkt, dit is voor de hechting van de verf. Op grove ondergronden kunt u de primer weglaten, dit komt omdat de verf zich ook voldoende zal gaan hechten.

Welke soorten betonlook verf zijn er?+

Er zijn momenteel 5 kleuren betonlook verf; Basalt, Kalksteen, Beton, Grind en Lavasteen. Uiteraard is er ook een speciale primer. Hierdoor creeër je gevarieerde betonlooks.

Hoe kan ik verven met betonlook verf?+

De betonlook verf brengt u niet te dik (heel belangrijk) met een kwast stips-gewijs aan. Voor een wolkerig effect veegt u de stip als het ware naar buiten uit en in een ronddraaiende beweging. Dit zal een echte uitstraling van beton geven. Ook kunt u de verf kris-kras door elkaar heen opzetten voor een verrassend effect. De verf is binnen 3 uur droog en na ca. 30 dagen schrobvast.

Waarom moet ik een primer gebruiken?+

Voor een goede hechting van de betonlookverf, is het belangrijk om een primer te gebruiken. De primer bevat een grove korrel, om de hechting van de verf te optimaliseren. Wanneer de ondergrond grof van zichzelf is, is dit niet noodzakelijk. Aan een grove ondergrond kan de betonlookverf dan hechten zonder primer.

Waar moet ik rekening mee houden bij de ondergrond?+

De ondergrond/oppervlak dient schoon, droog en vetvrij te zijn. De ondergrond dient ook egaal wit te zijn. Het is mogelijk om de betonlook verf aan te brengen op gekleurde muren, echter schijnt de ondergrond door en kan dit de kleur van de betonverf beïnvloeden waardoor deze niet meer overeen komt met de kleurstalen. Om vetaanslag of overig vuil te verwijderen, kunt u het beste de Bottled by Esatto Intensief Reiniger gebruiken. Dit is een product wat u puur of verdund kunt opzetten met warm water. U gebruikt hiervoor een schuursponsje en blijft de ondergrond afnemen tot er geen vuil meer vanaf komt. Neemt u het daarna af met een vochtige doek. Voor sterk zuigende oftewel de poreuze ondergronden dienen deze eerst in voldoende mate behandeld te worden met Pure & Original Wallfix. Voor beiden is het belangrijk dat u de ondergrond goed laten drogen, voordat u aan de slag gaat met de primer en de verf.

Hoe zorg ik ervoor dat de betonlook verf niet beschadigd na het verven?+

Zodra de betonlook verf opgezet is, is het mogelijk om na 1 tot 2 uur met een droge kwast of doek zachtjes over de verf te vegen. Hierdoor wordt de geleiachtige verf open/kapot geveegt en komt de muur er nog echter uit te zien. Als je betonlook verf na het drogen van de verf, behandeld met een wax, varnish of 2 componenten sealer zorg je ervoor dat de betonlook verf niet of nauwelijks beschadigd tijdens gebruik. Dit is voornamelijk belangrijk voor het verven van meubels, trappen en vloeren met betonlook verf.

Kan ik ook meubels verven met betonlook verf?+

Ja, dat kan. Voor de bescherming van de betonlook verf is het wel belangrijk om de verf te behandelen met een primer en wax, sealer of varnish. Dan zorg je ervoor dat de betonlook verf niet of nauwelijks beschadigd tijdens gebruik.

Kalkverf

Wat is Fresco kalkverf?+

Fresco is bedoeld voor gebruik binnen en is samengesteld uit zuivere, gebluste kalk en natuurlijke pigmenten. Fresco kalkverf is 100% mineraal en zeer milieuvriendelijk. De uitstraling is zeer mat, poederig met kleurnuances. De uitstraling wordt bepaald door de wijze van aanbrengen en de omstandigheden waaronder de verf wordt aangebracht.

Hoe zit het met de verwerking van kalkverf?+

Door invloed van temperatuur, ondergrond en luchtvochtigheid kan men verkleuring krijgen van het gekalkverfde oppervlak. Dit is typisch aan kalkverf. Om deze eigenschap te verminderen moet men meerdere dunne lagen aanbrengen en goed uitstrijken. Kalkverven kunnen door de ondergrondeigenschappen, het type object, de weersbelasting en schadelijke stoffen uit de atmosfeer vervroegd verweren. Dit is typisch aan het natuurlijk materiaal van kalkverf en is dus geen productfout. Kalkverf kan niet bijgewerkt worden. Dit geeft een kleurafwijking door het versneld intrekken van het vocht in de muur en het naar voren treden van de kalk. Let op: Kalkverf nooit verwerken boven de 22° C

Waar moet ik rekening mee houden tijdens het aanbrengen van kalkverf?+

De eerste laag van midden- en donkere kleuren kan een nogal vlekkerig effect geven Dit vermindert na het aanbrengen van meerdere lagen. De kalkkleuren halen pas na het plaatsen van een tweede laag hun effectieve eindkleur. Na een eerste laag kunnen de kleuren nog veel afwijken van het originele staal. Bij vergelijking met een kleurstaal, kunnen lichte kleurafwijkingen mogelijk zijn. Dit door de natuurlijk materialen in de kalkverf. De kleur en karakteristiek van kalkverf is dat deze varieert naar gelang de zuigkracht van de ondergrond en de manier van aanbrengen. Voor een juiste weergave van de kleur en effect, altijd een testvlak plaatsen. Meng de verschillende verpakkingen alvorens te starten om kleurverschillen tevermijden en bestel voldoende. Aanbrengen middels 2 lagen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Kalkverf?+

• Klaar voor gebruik • Vergeeld niet / wordt niet groen • 100% recyclebaar • Goed dekvermogen • Waterdamp doorlatend • VOS vrij • Spanningsarm • Geen synthetische bindmiddelen • Bacterie- en schimmelwerend • Kalk mat effect • Onbrandbaar • Zeer licht, of niet, afwasbaar

Welke kleuren kalkverf zijn er beschikbaar?+

De kalkverf is verkrijgbaar in alle kleuren op de Pure & Original kleurenkaart. Let wel op: Stalen in de Fresco kleurenbox geven een idee van de kleurnuance die u kunt verwachten. Omdat het een natuurlijk product met kleurnuances en het kalkeffect betreft, kan de exacte kleur niet gegarandeerd worden. Het kalkeffect zal duidelijker zichtbaar zijn in donkere kleuren door het contrast. Kleurafwijkingen volgens kleurstaal zijn materiaal gebonden.

Wat moet ik voorbereiden voor ik kalkverf aan ga brengen?+

De ondergrond moet geschikt zijn voor kalkverven (absorberend en niet waterafstotend). Het te schilderen oppervlak dient schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn. Door een goede oppervlakte voorbereiding help je het verfsysteem in langdurige bescherming.Strijk bij muren allereerst de ondergronden voor met Pure & Original WallPrim. Indien er reparatieplekken aanwezig zijn, deze lokaal voorstrijken en daarna de hele muur bestrijken. Sterk zuigdende ondergronden (zonder reparatieplekken) voorstrijken met Pure & original wallfix. Wilt u de kalkverf aanbrengen op hout? Schuur en ontvet onbehandeld hout. Wilt u de nerf zichtbaar houden, dient u de kalkverf sterk te verdunnen (max 85%). Voor een dekkende uitstraling, onverdund opzetten met een laag Pure & Original Omniprim. Een Sleets effect wordt verkregen door 2 kleuren op elkaar te zetten en licht op te schuren. Hout dient wel voldoende droog te zijn i.v.m. voorkomen van het krimpen van hout.

Hoe moet ik de kalkverf aanbrengen?+

Breng Fresco aan met een langharige blokkwast. Schilder niet in direct zonlicht. Schilder vanuit een droog oppervlak naar een nat, reeds geschilderd oppervlak. Voor gebruik goed roeren en controleer de kleur. Omdat Fresco een natuurlijk product is, zal de dikte van de verf verschillen naargelang de kleur. We adviseren om de fresco (indien noodzakelijk) te verdunnen tot de dikte van magere yoghurt. Als meer wordt verdund, zullen de tekening en de kleurnuances sterker naar boven komen. Altijd goed roeren voor gebruik. Hoe meer er verdund wordt, hoe meer het kalkeffect naar boven komt. Dit komt meer tot uiting in de donkere kleuren. Daarom is het afgeraden om verf op XD basis te verdunnen. Overschilderbaar na 8 uur. Bij te veel doorslag, 24 tot 48 uur wachten en een nieuwe, onverdunde laag aanbrengen. Temperatuur: minimaal 5°C, maximaal 35°C (lucht, oppervlak en materiaal). Relatieve vochtigheid: 85% max.Het niet respecteren van verwerkingscondities en of droogtijden kan invloed hebben op het uiteindelijke resultaat en de uitstraling.

Hoe zorg ik ervoor dat de kalkverf minder beschadigd na het verven?+

Kalkverf is niet afwasbaar en zeer poreus en zal dus snel water en vet opnemen. Rechtstreeks water en of veel condens kan watersporen achterlaten. Om dit te voorkomen is het mogelijk de verf te verzegelen met de Pure & Original Dead Flat Eco Sealer of kalkzeep. Daarna kunt u het oppervlak beter reinigen. Let op: U dient een droogtijd van 2 weken in acht te nemen van de kalkverf vooraleer de Dead Flat Eco Sealer geplaatst kan worden. Lees voor gebruik altijd de werkbeschrijving.

Krijtverf

Wat is krijtverf?+

Classico krijtverf van pure & original is een ademende, milieuvriendelijke, 100% minerale en volledig ecologische verf met natuurlijke pigmenten. De uitstraling is zeer mat, fluweelpoederig, egaal, diep en vol van kleur. Het is waterverdunbare krijtverf voor binnen en buiten met als kenmerken dat het: praktisch reukloos, geen vergeling, waterbestendigheid, gemakkelijk reinigbaar, ademend en zeer gemakkelijk verwerkbaar is.

Waar kan ik krijtverf op toepassen?+

Krijtverf is toe te passen op stukadoorswerk, betonpanelen, cement, baksteen, behangpapier, aluminium en houten panelen.

Waar moet ik rekening mee houden tijdens het aanbrengen van krijtverf?+

Volg de aanbevolen oppervlaktevoorbereidingen alvorens te schilderen. Voordien geschilderde oppervlakken worden best plaatselijk gerepareerd. Op vlakken die al geschilderd zijn met muurverf is het rechtstreeks plaatsen van de Classico mogelijk. Op kale ondergronden (vooral poreuze) is het aangeraden eerst de Pure & Original WallFix aan te brengen en daarna 2 lagen Pure & Original Classico. Breng de verf aan met een langharige blokkwast, roller of airless. Verdunning is normaal niet nodig. Schilder niet in direct zonlicht. Gebruik de verf boven temperaturen van 5°C en onder 35°C. Schilder vanuit een droog oppervlak naar een nat reeds geschilderd oppervlak. Classico kan als een primer gebruikt worden op nieuwe ondergronden maar vraag toch advies.

Wat moet ik voorbereiden voor ik krijtverf op een oppervlakte aanbreng?+

De meeste verfproblemen doen zich voor door een slechte voorbereiding of applicatie. Door een goede oppervlakte voorbereiding geef het verfsysteem een langdurige bescherming. Verwijder alle oppervlakkige bevuiling, inclusief kalk, door te reinigen met een geschikt reinigingsmiddel. Spoel daarna en laat drogen. Gepelde of gekraakte verf dient integraal van het oppervlak verwijderd te worden door te krabben of te zandstralen. Verwijder alle vet of olie met een watergedragen ontvetter. Glanzende oppervlakken dienen bij voorkeur mat gewreven te worden. Er mag geen roest aanwezig zijn. Op nieuwe ondergronden is het beter eerst een primer laag aan te brengen met Pure & Original WallPrim of voor poederige/zanderige ondergronden de Pure & Original WallFix.

Kan ik krijtverf aanbrengen op een ondergrond die al geschilderd is?+

Ja, dat kan. Als de ondergrond in een goede staat is, dan schoonmaken en eventueel een glanzende / glimmende ondergrond schuren tot deze mat is. Bij een slechte staat van de ondergrond, de delen die los zitten / niet hechten verwijderen, scheuren en herstellen. Op de herstelde punten een 1e laag aanbrengen. Vervolgens 2 lagen over de complete oppervlakte aanbrengen.

Kan ik krijtverf aanbrengen op aluminium en/of galvanisé?+

Ja, dat kan. Verwijder eerst vet, olie of andere vervuiling met een watergedragen ontvetter. Alle corrosie moet verwijdert worden met zandpapier, schuurwol of een andere schuurmiddel. Plaats dan een geschikte grondlaag voor de krijtverf wordt aangebracht.

Kan ik krijtverf aanbrengen op cementen panelen?+

Ja, dat kan. Om alle vervuiling, stof, olie, vet, gekraakte verf of andere vreemde materialen te verwijderen wordt het aangeraden dit onder hoge druk te doen met een hogedrukreiniger. Laat dan het oppervlak goed drogen. Het is aangeraden eerst een Pure & Original Wall Fix te plaatsen alvorens te schilderen met krijtverf.

Kan ik krijtverf aanbrengen op beton, cement of baksteen?+

Ja, dat kan. Nieuwe oppervlakken worden best behandeld volgens de aanbevelingen van de leverancier (Minimum 30 dagen droogtijd). Het is aangeraden eerst een grondlaag Pure & Original Wall Fix te plaatsen alvorens te schilderen. Indien men een meer effen resultaat wil gebruik dan een block filler.

Kan ik krijtverf aanbrengen op stukadoorswerk?+

Ja, dat kan. Laat stukwerk minimum 30 dagen drogen. Verwijder alle overtollige stuc en ander vreemd materiaal. Het is aangeraden eerst een laag Pure & Original Wall Fix op de stuc te plaatsen voordat de krijtverf wordt aangebracht.

Kan ik krijtverf aanbrengen op vinyl?+

Ja, dat kan. Reinig het totale oppervlak intensief met warm water en zeep. Daarna goed laten drogen. Schilder daarna 2 lagen Pure & Original Wall Prim. Goed drogen tussen de lagen en daarna 2 lagen krijtverf.

Marrakech

Wat is Marrakech?+

Marrakech is een verf voor binnen met een sensuele, subtiele en luxueuze uitstraling. Marrakech is 100% ecologisch, natuurlijk mineraal en zeer milieuvriendelijk. Het oppervlak voelt zijdezacht aan en is zeer mat met een betonlook uitstraling. Afgewerkt met de kalkzeep heeft de Marrakech een zachte glans. De uitstraling wordt vooral bepaald door de wijze van aanbrengen. Vergelijkbaar qua uitzicht met Tadelakt afhankelijk van applicatiewijze.

In welke kleuren is de Marrakech verkrijgbaar?+

De Marrakech is leverbaar in alle Fresco kalkverf kleuren van Pure & Original. Vergrijsde kleuren met een zachte nuance.

Hoe kan ik de Marrakech toepassen?+

Marrakech wordt aangebracht op kalkpleister, cementpleister, zuigende natuursteen of andere minerale ondergronden. Geschikt voor absorberende en niet water afstotende ondergronden. Als primer toepassen de Wallprim, op kleur gebracht. Marrakech is gemakkelijk aan te brengen door de consument met een langharige blokkwast of rol. Altijd roeren voor gebruik en niet verdunnen. Plaats een volle laag Marrakech. Op het moment dat de Marrakech begint te drogen met de Marrakech spatel glad strijken, kris kras over de verf, tot deze nagenoeg droog is. De verf moet overal geraakt worden. Hoe drukker de bewegingen, hoe drukker het effect. Oppervlak na droging schuren met korrel 400 of hoger. Nadien goed afstoffen. De Marrakech kan eventueel achteraf behandeld worden. Voor een meer decoratief effect en licht afneembaarheid met de kalkzeep. De wand krijgt een Tadelakt glans en de kleurnuances worden voller en dieper.Om het oppervlak waterdicht adviseren wij de Dead Flat Eco Sealer. Op de wand wordt minimaal 3 - 4 lagen van de Marrakech en minimaal 2 lagen van de van de sealer aangeraden. De Marrakech moet geheel verzadigd zijn en geen water meer opnemen. De Marrakech blijft mat maar zal iets minder uitstraling in kleurnuances hebben. De kleur en het uiteindelijke uitzicht varieert naargelang de zuigkracht van de ondergrond en de manier van aanbrengen. Voor een juiste weergave van de kleur en effect, altijd een testvlak plaatsen.

Ik heb de Marrakech aangebracht, en nu?+

De Marrakech kan eventueel achteraf behandeld worden. Voor een meer decoratief effect en licht afneembaarheid gebruik je hiervoor de kalkzeep. De wand krijgt een Tadelakt glans en de kleurnuances worden voller en dieper. Om het oppervlak waterdicht te maken adviseren wij de Dead Flat Eco Sealer. Op de wand wordt minimaal 3 - 4 lagen van de Marrakech en minimaal 2 lagen van de van de sealer aangeraden. De Marrakech moet geheel verzadigd zijn en geen water meer opnemen. De Marrakech blijft mat maar zal iets minder uitstraling in kleurnuances hebben.

Kan ik Marrakech aanbrengen op hout?+

Ja, dat kan. Je moet onbehandeld hout opschuren en ontvetten. Hout dient voldoende droog te zijn ivm voorkomen van krimp van het hout. Niet verwerken op tropische houtsoorten.

Ik heb de Marrakech aangebracht maar zie verkleuring. Klopt dit?+

Door invloed van temperatuur, ondergrond en luchtvochtigheid kan men verkleuring krijgen van het behandelde oppervlak. Dit is typisch aan Marrakech. Deze verf kan door de ondergrondeigenschappen, het type object, de weersbelasting en schadelijke stoffen uit de atmosfeer vervroegd verweren. Dit is typisch aan het natuurlijk materiaal en is dus geen productfout.

Kan ik Marrakech aanbrengen in de keuken of badkamer?+

Ja, dat kan. Marrakech verzadigd met kalkzeep is licht afwasbaar. Marrakech met de Dead Flat Eco Sealer wordt het beste toegepast op wanden waar rechtstreeks water en of veel condens op komt. Toepassing is meerdere lagen Marrakech opzetten (de laagdikte is nodig om goed te kunnen verzadigen) en daarna verzegelen met sealer. U kunt het oppervlakte dan goed reinigen. Let op, aanbrengen van te dikke lagen of onregelmatig opzetten van de sealer, kan (met name op donkere kleuren) leiden tot vlekken. Werk van onder naar boven. Afhankelijk van de waterbelasting dient men meerdere lagen op te zetten. Toepassen tot de Marrakech geheel verzadigd is en geen water meer opneemt.

Loogbeits

Wat is loogbeits?+

Loogbeits is een kleurmiddel wat toegepast word op kaal of onbehandeld hout. Loogbeits kan op verschillende houtsoorten worden aangebracht maar door de chemische reactie zal loogbeits op ieder stuk hout zijn eigen kleur geven. Wij raden dan ook aan, om een proefstukjes op de onderkant of zijkant op te zetten. Na ongeveer 6 uur droogtijd is de reactie van de loogbeits uitgewerkt en is de uiteindelijke kleur zichtbaar.

Hoe moet ik loogbeits aanbrengen?+

Loogbeits kan met een kwast worden aangebracht. U dient het product goed te schudden voor gebruik. Ook is het mogelijk om ervoor te kiezen om de loogbeits voor 50% te verdunnen met water, hierdoor zal de kleur van de loogbeits lichter worden. Na 6 uur droogtijd zou u eventueel een tweede laag op kunnen zetten, de kleur zal hierdoor donkerder van kleur worden. Het is ook mogelijk om onderling de loogbeitsen met elkaar te mengen. U kunt de loogbeits afwerken met een sealer, Mat & Sterk om kringen te voorkomen, maar ook voor het behouden van de kleur. Zet deze sealer liever te dun op en in meerdere lagen, dan 1 dikke laag voor een beter resultaat. Na 30 dagen is de Mat&Sterk door gehard, dus pas de eerste 30 dagen even op met vochtige ondergronden!

Hoeveel loogbeits heb ik nodig?+

Hoeveel oppervlak u met de loogbeits kunt behandelen is sterk afhankelijk van de soort en porositeit van de ondergrond, maar over het algemeen is het met een 250 ml flesje 2-3 m2.

Ik wil een oud meubel renoveren met loogbeits. Is dit mogelijk?+

Elk stuk hout is uniek. Daarom valt de loogbeits ook op elk meubelstuk anders uit. Wij adviseren dan ook altijd om eerst een klein oppervlakte kaal te schuren, stofvrij te maken en daarna te behandelen met loogbeits. Deze moet 6 tot 9 uur drogen voordat de daadwerkelijke kleur zichtbaar is.

Kan ik loogbeits toepassen op eikenhout?+

Ja, dat kan. In eikenhout zitten looizuren, deze geven een reactie bij het aanbrengen van de loogbeits. Dit heeft te maken met de hoeveelheid looizuur wat in het eiken zit. Bij eiken geeft de loogbeits het hout de warmste en natuurlijkste uitstraling.

Kan ik loogbeits toepassen op vurenhout of grenenhout?+

Ja, dat kan. Bij vurenhout / grenenhout en lichte houtsoorten word de kleur iets scherper en minder natuurlijk van kleur. Wij adviseren na te bewerken met wasvernis, hierdoor krijgt het hout een mooie verouderde uitstraling.

Kan ik loogbeits toepassen op teakhout?+

Ja, dat kan, maar het rood in het teakhout blijft vaak door de loogbeits heen slaan, hierdoor kan loogbeits het een paarse uitstraling geven. Wij adviseren na te bewerken met wasvernis, hierdoor verminderd het doorslaan van de ondergrond.

Wasvernis

Wat is wasvernis?+

Met een wasvernis kunt u uw geverfde oppervlak een antieke look geven door een doorleeft, verouderd en stoer effect. De wasvernis kan toegepast worden op loogbeits, krijt- en kalkverf. Het dient ook als een kleine beschermingslaag, maar alleen niet tegen vochtige oppervlaktes. Het is op waterbasis, vlek- en hittebestendig en geeft een patineerde uitstraling. Wasvernis is een ideaal product voor het bewerken van keukenkasten, meubelen, lambriseringen, trappen, houten vloeren, speelgoed, tuinmeubelen en vloerdelen.

Waar kan ik wasvernis op aanbrengen?+

Wasvernis kan toegepast worden op loogbeits, krijt- en kalkverf.

Wat moet ik voorbereiden voor ik de wasvernis kan aanbrengen?+

Op de loogbeits, krijt- of kalkverf kan de wasvernis worden aangebracht na 2-3 dagen. Er hoeft niet geschuurd worden. Indien de wasvernis niet wordt aangebracht over loogbeits, krijt- of kalkverf moet het oppervlak schoon, droog en vetvrij zijn als de wasvernis word aangebracht.

Hoe moet ik wasvernis aanbrengen?+

Het is aan te raden om eerst op een klein oppervlak een test te doen, zodat u goed kan zien hoe de wasvernis zal reageren op de ondergrond. Om de wasvernis aan te kunnen brengen heeft u een vochtige doek nodig of een kwast. Het makkelijkste werkt het met een vochtige doek. U wrijft als het ware de wasvernis in de nerven van het hout. Let wel op! Hoe natter de doek hoe minder effect de kleur zal hebben op uw meubelstuk. De droogtijd van de wasvernis is 1-2 uur en het is overschilderbaar na 4 uur.

Hoe moet ik de wasvernis afwerken?+

Voor oppervlakte die aan slijtage onderhevig zijn bijvoorbeeld een tafelblad, raden wij het aan om het af te werken met een Mat & Sterk. Dit is een matte sealer die u verdund in meerdere lagen kunt opzetten en is uitgehard na 30 dagen.

Welke kleuren wasvernis zijn er beschikbaar?+

De volgende kleuren wasvernis zijn beschikbaar en online te bestellen via kalkkrijtverf.nl of bottledbyesatt.nl: kleurloos, wit, steengrijs, soft taupe, dikke den, walnoot en bijna zwart.

Algemeen

Met welke condities moet ik rekening houden bij het schilderen?+

Het beste is om te werken bij temperaturen die liggen tussen de 10 en 25 ºC. Bij 25 ºC droogt de verf wel erg snel. Daardoor kan de verf minder goed vloeien. Verder geldt dat, wanneer de relatieve luchtvochtigheid boven de 85% komt, er geen goede resultaten meer worden verkregen. Denk hierbij aan zeer trage droging en verminderde hechting tot condensvorming op de natte verf, waardoor matte plekken ontstaan. Let erop dat het vochtpercentage in de ondergrond laag is. Apparaten om het vochtpercentage te meten zijn te huren bij verhuurbedrijven. Respecteer ten alle tijden de droogtijden.