Krijtverf

Met het weekend in zicht, beginnen menig creatieve handjes al te jeuken. Vol overtuiging stappen we het verfatelier binnen. We eindigen voor de schappen gevuld met verfblikken. Door het grote aanbod slaat de twijfel toe. Gaan we voor kalkverf of krijtverf? Kalkverf bestaat voor 100% uit mineralen. Hoge kwaliteit krijtverf wordt gekleurd met 100% natuurlijke pigmenten. Beiden zijn professionele muurverf op waterbasis. Let erop dat échte hoge kwaliteit krijt- en kalkverf enkel verkocht wordt in de betere interieurwinkels en verfateliers. Door de natuurlijke pigmenten en de fluweelzachte poederstructuur heeft krijtverf een egaal matte uitwerking met een intense en krachtige kleur. Kalkverf heeft daarentegen een duidelijke kleurschakering, waardoor de uitstraling onregelmatig en authentiek is. Echter kan de krijtverf op meerdere ondergronden worden aangebracht en daarom besluiten we te kiezen voor krijtverf.

Beginnend in de hal, besluiten we de muren én de deuren in dezelfde rustieke kleur te schilderen; Oyster Grey van Pure & Original. Hierdoor wordt de ruimte een prachtig geheel en ontstaat er een evenwicht tussen rust en eenheid. Een bijkomend voordeel van de krijtverf is dat er op de vorige muurverf geen primer aangebracht hoeft te worden. Daar gaat veel tijd en geduld in zitten en laten we dat nou net niet hebben.

Een andere verrassende eigenschap is dat krijtverf ook in de keuken, toilet of goed geventileerde badkamer aangebracht kan worden. In deze keuken brengen we de frisse kleur Polar Blue van Pure & Original aan. In de badkamer kun je de krijtverf toepassen op niet al te natte gedeeltes. Voor extra bescherming kun je de krijtverf afwerken met een matte sealer. Dit wordt in een keuken hoe dan ook aangeraden.

Naast de muren en plafonds wordt ook het oude wandmeubeltje gerenoveerd. Bij meubels wordt aangeraden deze te ontvetten en licht te schuren, voor er gegrepen wordt naar de kwast. Doordat er bij gebruik van een kwast een licht krijtstreepje achterblijft, zorgt dit voor een authentieker effect. De kleur van het hout wordt moeiteloos bedekt. Het buitengewone aan krijtverf is dat ook accessoires prachtig te bewerken zijn. Geef je interieur een boost door de oude mand te verven. Ook kaarsenhouders, fotolijstjes, kapstokken of opbergdozen blaas je op deze creatieve manier nieuw leven in. Wij raden iedereen aan om krijtverf uit te testen, maar wees gewaarschuwd: het is verslavend!

Deze prachtige fotoserie is gemaakt door: Iris Floor - Pure & Original

Tot ziens, by Esatto