Binnenkijken in Amsterdam

Als afsluiter van dit jaar gaan we weer een keer echt binnenkijken; in een mooi pand in Oud Zuid. Het pand was toe aan een nieuwe look en werd van kop tot teen aangepakt door een binnenhuisarchitect van YBB en maakte daarbij dankbaar gebruik van het inspirerende Pinterest bord van de heer des huizes. Esatto zorgde voor het kleurenschema en leverde de verf van Pure & Original. De schilder was Michiel van Mourik. Het werd een stoer, tikje industrieel familie huis!

Bij binnenkost valt de dubbele deur direct op: de twee voordeuren die het pand eerst had samengevoegd tot één geheel, het zorgt voor een grandioos onthaal! Oude lockers en een op maat gemaakte stalen deur zorgen voor een stijlvolle en stoere entree. Mooie oude terazzovloer die perfect is aangevuld met de kleuren van P&O: op de trap Hoogglans Deep Earth, op de wanden Fresco Dried Clay en Bone. De traploper is van Desso, Rodin.

Het woongedeelte is gesitueerd op de eerste verdieping en daarbij valt de prachtige stalen constructie rondom het trappenhuis op! Juist de combinatie van de oude trappen en het klassieke houtwerk en de stalen balken en verdeelde ramen zorgen voor een indrukwekkend contrast! Midden in de woonkamer is een podium gemaakt van steenschot, een fijne loungebank een stoere metalen kast en een heerlijke houtkachel...

Ook is er ruimte gemaakt voor een fijne hoek om muziek te maken. De doorkijk laat de trap naar de tweede verdieping zien. In de keuken is de stenen wand gelaten voor wat het was: namelijk een geweldig stoer alternatief voor wandtegels of welke wandafwerking ook. Het combineert prachtig met de oude vintage lampen en het eiken van de kastjes.

Boven treffen we een stoere jongenskamer met een heuse oude sloep. Het was één van de Pinterest ideeën die heel moeilijk realiseerbaar scheen. Totdat de architect op het lumineuze idee kwam zijn eigen boot hiervoor ter beschikking te stellen! Aan het plafond een net waarin echt ge-chilled kan worden. Hoe cool is dat! Op de kinderkamers is krijtverf gebruikt. Hier op de kastenwand Libo Bay en Deep Earth

Vanuit de prachtige hal met wanden en houtwerk in de kleur Bone zien we het prachtige boomhut bed. Waar eerst gedacht werd aan een 'echte' boomstam werd uiteindelijk toch gekozen voor een ontwerp geheel op maat. Daaronder is nog ruimte voor een heuse hangmat..;-)

Ook de details op de badkamer laat duidelijk de invloed van de bewoners zien.

In de masterbedroom is gekozen voor de kleur Keyan Copper in combinatie met kleur Bone, die als verbindend element door het hele huis is terug te vinden. Wat is dit huis bijzonder en helemaal op maat van haar bewoners geworden! Het laat zien dat optimale samenwerking tot een geweldig resultaat kan leiden!

Esatto is komende week tussen Kerst en Oud en Nieuw gesloten. In het nieuwe jaar gaan de deuren op 3 januari weer open! We danken al onze relaties voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen iedereen mooie feestdagen toe en een goed nieuwjaar!